Ayın Favorisi

Cildinizi Pürüzsüz Yapan Maya Maskesi

Aaron Swartz - The Internet's Own Boy





Çoğu zaman hayallerimizi gerçekleştirme yolunda yürürken bolca bahaneler üretir, bir nevi hayallerimizi gerçekleştirememe mekanizması geliştiririz. Beynimiz, hayatımızı yaşarken sık sık oyunlar oynar durur bize ve biz bütün bu oyunların içinde başrol olmak için diretiriz. Kalbimizin sesini asla dinlemeyiz! 


Kalbinin sesini dinlemiş ve onun yolunu izlemiş bir insan olan Aaron Swartz'ın hayat hikayesinin anlatıldığı bir filme denk geldim geçen günlerde: "The Internet's Own Boy". Adından da anlaşılacağı gibi, tam olarak "İnternetin Çocuğu"ymuş kendisi. Internet ile var olmuş hayatını ona adamış küçücük yaşında.

Gittiği okullarda öğretilen bilgilerin kendi hayatı için bir değer ifade etmediğini çok genç yaşında -13 yaşında- fark edip, okuldan ayrılarak, kimsenin, koskoca Tim Berners Lee'nin -internetin babasının- bile takıldığı problemlere yeri geldiğinde yardım etmiş, neredeyse yüzden fazla şirkete danışmanlık yapmış, yardımcı olmuş bir insan konumuna gelir. 

Yüzlerce kitap okuyup, "Bilgi güçtür" felsefesi ile hayatını yaşayan, Aaron Swartz, elbette ki kendisi gibi düşünmeyen diğer güçler tarafından sevilmeyecektir. Ne de olsa, devletin başta destek verdiği, onlarca oy topladığı, fakat ülke için iyi şartlar taşımayan bir yasanın çıkarılmasının engellenmesinde topluma öncülük etmiş ve Amerika tarihinin görüp göreceği en yüksek oy oranı ile yasayı iptal ettirmiş 25 yaşında koca bir adamdır, kimilerinin çocuk dediği, bir zamanlar, kendinden yaşça büyüklere kürsüde konuşma yaparken yüzünün bile görünmediği o küçücük çocuk. 




Akıl ne de olsa yaşta değil, baştadır. Eminim ki çoğu kişinin sevmediği düzenin söndürdüğü, yok ettiği; "kim bilir daha yaşasaydı neler neler yapardı" dedirten ve ciddi anlamda hayat dersi veren bu filmi izlemenizi, 26 yıllık yaşamında, sevdiği şey uğruna, toplumun bize dayattığı her türlü şeyden vazgeçerek, kalbinin sesini dinleyen ve hayallerinin de düşüncelerinin de önüne engel koymayan-koydurmayan bu insanı tanımanızı çok isterim. 

Buraya filmi izlediğim sitenin linkini bırakıyorum. İzledikten sonra yorumlarınızı da dört gözle bekliyor olacağım.



Sevgiler, Arzum


Instagram: modagak & modasusen
modagak@gmail.com

Yorumlar

  1. Çok çok merak ettim ve adını hiç duymadığım için de utandım açıkçası. İlk fırsatta izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra yorumunu dört gözle bekliyorum canım benim :)

      Sil

Yorum Gönder